Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipfilet Ajam smoor

Kipfilet Ajam smoor

Ingrediënten

  • 1 pak(je) Ajam smoor, Conimex
  • 400 g panklare sperziebonen
  • 4 stuk(ken) kipfilets
  • 1 pak(je) javaanse boontjes, Conimex
  • 4 beker(tje) PLUS basmati rijst
  • 3 el olie
  • 1 (mes)punt(en) peper en zout (naar wens)
Kipfilet Ajam smoor product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze krokant en net gaar in olie. Voeg de Ajam smoor er aan toe evenals het water of kokosmelk. Laat zachtjes 10 minuten smoren. Kook ondertussen de rijst in water met zout net gaar. Giet af en laat onder een deksel uitstomen. Kook ook de sperziebonen met peper en zout. Giet af en spoel koud. Bereid de sambal boontjes zoals op de verpakking. Schep de rijst op de borden en schep de boontjes er naast. Leg de kipfilet in het midden en schep de saus er over.

Variatie

Garneer met wat schuin gesneden lente ui en serveer er wat kroepoek bij.

    Voedingswaarde

  • Kcal 363
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 38 g
  • Vet 12 g