
Kipfilet in pesto-roomsaus met spinazie en penne pasta
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
23.36 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Kipfilet
400 gram Penne
1 kilo Spinazie
90 gram Groene pesto
200 gram Creme fraiche
Bereidingswijze
1. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Verwarm een ruime hapjespan met een scheut olijfolie. Bak hierin de kipfilets rondom bruin en gaar vanbinnen. Breng op smaak met peper en zout.
2. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Haal de kipfilets uit de pan, verpak in aluminiumfolie en leg apart. Verwarm de pan opnieuw met een scheut olijfolie en bak hierin de spinazie tot deze geslonken is. Giet eventueel vrijgekomen vocht weg of schep het uit de pan met een lepel.
3. Snijd de kipfilet in plakjes. Meng de pesto en creme fraiche door de spinazie. Giet de pasta af en voeg toe aan het spinaziemengsel. Roer goed. Schep de pasta met spinazie op vier borden en serveer met de kip. Besprenkel met extra vierge olijfolie.
Meer recepten in de categorie