
Kipfilet met ananas en oosterse roerbakgroenten
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
Ingrediënten
4 Kipfilets
Peper
Zout
2 tl Kerriepoeder
1 Sjalotje
1 Teentje knoflook
1 el Honing
3 el Plantaardige olie
1 Pak PLUS rijst
1 Verpakking Oosterse roerbakgroenten
1 Blik Dole ananas schijven
Bereidingswijze
Snijd de knoflook en het sjalotje fijn.
Kruid de kipfilets met peper en zout en marineer ze met kerriepoeder, een sjalotje, verse knoflook en honing. Laat de marinade ongeveer 10 minuten intrekken.
Verhit vervolgens een koekenpan met olie en bak de kipfilet op een niet te hoog vuur gaar en goudbruin.
Kook in de tussentijd de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en roerbak de Oosterse roerbakgroenten in een wok beetgaar. Kruid licht met peper en zout. Meng vervolgens de rijst door de groenten en verdeel over de borden.
Leg de kipfilet op de borden erbij, bak de ananas heel even om en om in de pan en leg deze op de kipfilet.
Variatietip!
Garneer het gerecht met wat gehakte peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
338 kcal
Vetten
11 gram
Koolhydraten
28 gram
Eiwitten
32 gram