Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipfilet met gesmoorde tomaten en bloemkoolpuree

Kipfilet met gesmoorde tomaten en bloemkoolpuree

Ingrediënten

  • 4 stuks kipfilets
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 400 gram trostomaten
  • 1 stuk bloemkool
  • 30 gram oude kaas
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 teentje knoflook
Kipfilet met gesmoorde tomaten en bloemkoolpuree product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze 8 minuten. Giet af en bewaar in de pan.
  3. Wrijf ondertussen de kipfilets in met de mosterd. Verhit een klontje boter en een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipfilets op hoog vuur in 3 minuten rondom goudbruin. Draai het vuur lager, voeg de tomatenpartjes toe en stoof deze 8 minuten mee. Houd de deksel op de pan.
  4. Rasp de kaas en pel en pers het teentje knoflook. Pureer, terwijl de kip stooft, de bloemkool met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg de yoghurt, de knoflook en de kaas toe en roer goed door.
  5. Verdeel de kipfilets, de gestoofde tomaten en de bloemkoolpuree over de borden.
  6. Tip: de kip smaakt extra lekker met verse dragon. Voeg een eetlepel fijngesneden dragon tijdens het stoven toe.

    Voedingswaarde

  • Kcal 406
  • Eiwit 67 g
  • Koolhydraten 8 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 4