
Kipfilet met gesmoorde tomaten en bloemkoolpuree
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
4 stuks kipfilets
1 eetlepel grove mosterd
400 gram trostomaten
1 stuk bloemkool
30 gram oude kaas
3 eetlepels yoghurt
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook.
2. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze 8 minuten. Giet af en bewaar in de pan.
3. Wrijf ondertussen de kipfilets in met de mosterd. Verhit een klontje boter en een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipfilets op hoog vuur in 3 minuten rondom goudbruin. Draai het vuur lager, voeg de tomatenpartjes toe en stoof deze 8 minuten mee. Houd de deksel op de pan.
4. Rasp de kaas en pel en pers het teentje knoflook. Pureer, terwijl de kip stooft, de bloemkool met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg de yoghurt, de knoflook en de kaas toe en roer goed door.
5. Verdeel de kipfilets, de gestoofde tomaten en de bloemkoolpuree over de borden.
Tip: de kip smaakt extra lekker met verse dragon. Voeg een eetlepel fijngesneden dragon tijdens het stoven toe.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1705 Kj
Calorieën
406 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
8 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
67 gram