Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kippaella met garnalen en tuinbonen

Kippaella met garnalen en tuinbonen

Ingrediënten

  • 2 visbouillontabletten
  • 2 tl gemalen saffraan
  • 3 el olijfolie
  • 1 schaal kipfiletblokjes (300 g)
  • 2 tomaten, zonder zaadlijsten en in blokjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 250 g risottorijst
  • 150 g tuinbonen (vriesvers)
  • 1 bakje cocktailgarnalen (125 g)
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 citroen, in partjes
Kippaella met garnalen en tuinbonen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de bouillontabletten met 1 liter water. Laat de bouillon oplossen en voeg de saffraan toe. Verhit intussen de olijfolie in een grote koeken- of paellapan. Bak de kipblokjes in 4 minuten goudbruin.
  2. Schep de tomaat met de paprika en knoflook door de kip en bak 2 minuten. Schep er de rijst met de tuinbonen door.
  3. Schenk de helft van de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen.
  4. Schenk vervolgens zoveel bouillon erbij dat de rijst helemaal onder staat. Leg de garnalen op de rijst en kook de rijst in 8-10 minuten gaar. Roer niet tijdens het koken, de rijst mag aan de bodem van de pan plakken: socarrat wordt de krokante korst genoemd die de Spanjaarden zo heerlijk vinden.
  5. Neem de paella van het vuur en bestrooi met de peterselie. Leg de partjes citroen op de paella en serveer.

    Voedingswaarde

  • Kcal 490
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 57 g
  • Vet 14 g