
Kippaella met garnalen en tuinbonen
4 pers.
ca. 30 min
Spaans
Ingrediënten
2 visbouillontabletten
2 tl gemalen saffraan
3 el olijfolie
1 schaal kipfiletblokjes (300 g)
2 tomaten, zonder zaadlijsten en in blokjes
1 rode paprika, in reepjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
250 g risottorijst
150 g tuinbonen (vriesvers)
1 bakje cocktailgarnalen (125 g)
2 el peterselie, fijngehakt
1 citroen, in partjes
Bereidingswijze
Verwarm de bouillontabletten met 1 liter water. Laat de bouillon oplossen en voeg de saffraan toe. Verhit intussen de olijfolie in een grote koeken- of paellapan. Bak de kipblokjes in 4 minuten goudbruin.
Schep de tomaat met de paprika en knoflook door de kip en bak 2 minuten. Schep er de rijst met de tuinbonen door.
Schenk de helft van de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen.
Schenk vervolgens zoveel bouillon erbij dat de rijst helemaal onder staat. Leg de garnalen op de rijst en kook de rijst in 8-10 minuten gaar. Roer niet tijdens het koken, de rijst mag aan de bodem van de pan plakken: socarrat wordt de krokante korst genoemd die de Spanjaarden zo heerlijk vinden.
Neem de paella van het vuur en bestrooi met de peterselie. Leg de partjes citroen op de paella en serveer.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
490 kcal
Vetten
14 gram
Koolhydraten
57 gram
Eiwitten
31 gram