Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kippaella met garnalen en tuinbonen

Kippaella met garnalen en tuinbonen

Kippaella met garnalen en tuinbonen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 visbouillontabletten
  • 2 tl gemalen saffraan
  • 3 el olijfolie
  • 1 schaal kipfiletblokjes (300 g)
  • 2 tomaten, zonder zaadlijsten en in blokjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 250 g risottorijst
  • 150 g tuinbonen (vriesvers)
  • 1 bakje cocktailgarnalen (125 g)
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 citroen, in partjes
Bereiden
Verwarm de bouillontabletten met 1 liter water. Laat de bouillon oplossen en voeg de saffraan toe. Verhit intussen de olijfolie in een grote koeken- of paellapan. Bak de kipblokjes in 4 minuten goudbruin.
Schep de tomaat met de paprika en knoflook door de kip en bak 2 minuten. Schep er de rijst met de tuinbonen door.
Schenk de helft van de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen.
Schenk vervolgens zoveel bouillon erbij dat de rijst helemaal onder staat. Leg de garnalen op de rijst en kook de rijst in 8-10 minuten gaar. Roer niet tijdens het koken, de rijst mag aan de bodem van de pan plakken: socarrat wordt de krokante korst genoemd die de Spanjaarden zo heerlijk vinden.
Neem de paella van het vuur en bestrooi met de peterselie. Leg de partjes citroen op de paella en serveer.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
57 g
vet
14 g
Kcal
490