
Kippenbouten met appelstamppot
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks kippenbouten
2 stuks rode uien
1 kg aardappelen
2 stuks appels
150 ml melk
200 gram cherrytomaten
8 takjes verse tijm
20 gram amandelschaafsel
300 gram sugar snaps
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil de aardappelen en halveer. Pel de rode ui en snijd in partjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Rits de blaadjes van 4 takjes tijm.
3. Wrijf de kippenbouten in met olijfolie. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de uien, de cherrytomaten, de kippenbouten en 4 takjes tijm erover. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Bak de kippenbouten 30 minuten in de oven.
4. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar en giet af. Voeg de melk, de appels en de tijm toe en stamp grof.
5. Verwijder de uiteindes van de sugarsnaps en kook 3 minuten.
6. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de kippenbout en de sugar snaps. Garneer met het amandelschaafsel.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1724 Kj
Calorieën
409 kcal
Vetten
5 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
66 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
21 gram