Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kippenbouten met appelstamppot

Kippenbouten met appelstamppot

Ingrediënten

  • 4 stuks kippenbouten
  • 2 stuks rode uien
  • 1 kg aardappelen
  • 2 stuks appels
  • 150 ml melk
  • 200 gram cherrytomaten
  • 8 takjes verse tijm
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 300 gram sugar snaps
Kippenbouten met appelstamppot product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Schil de aardappelen en halveer. Pel de rode ui en snijd in partjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Rits de blaadjes van 4 takjes tijm.
  3. 3. Wrijf de kippenbouten in met olijfolie. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de uien, de cherrytomaten, de kippenbouten en 4 takjes tijm erover. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Bak de kippenbouten 30 minuten in de oven.
  4. 4. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar en giet af. Voeg de melk, de appels en de tijm toe en stamp grof.
  5. 5. Verwijder de uiteindes van de sugarsnaps en kook 3 minuten.
  6. 6. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de kippenbout en de sugar snaps. Garneer met het amandelschaafsel.

    Voedingswaarde

  • Kcal 409
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 66 g
  • waarvan suikers 14
  • Vet 5 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 11