
Kippenbouten met citroen en groene olijven
4 pers.
ca. 60 min
Ingrediënten
2 uien
3 el olijfolie
4 kippenbouten, op kamertemperatuur
25 g boter
4 tenen knoflook
½ bakje tijm
1 blokje kippenbouillon
½ bakje bladpeterselie
2 citroenen
1 potje kappertjes (100 g), uitgelekt
165 g groene olijven zonder pit (pot, 240 ml)
Benodigdheden: grote braadpan of hapjespan
Bereidingswijze
1 Snijd de uien in halve ringen. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, voeg de rest van de olijfolie toe. Bestrooi de kippenbouten met peper en zout en bak ze op hoog vuur in ca. 5 min. rondom goudbruin.
2 Voeg de ui, boter, gepelde knoflook en takjes tijm en 500 ml heet water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Snijd het blad van de peterselie en houd apart. Snijd de peterseliestelen fijn en voeg ze toe aan de kip. Pers 1 citroen uit en voeg het sap toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 40 min. afgedekt stoven of tot de kip gaar is. Check af en toe of er nog voldoende vocht in zit, voeg anders extra heet water toe.
3 Snijd de tweede citroen in dunne partjes. Snijd het peterselieblad fijn. Knijp de citroenpartjes iets uit boven de pan en voeg ze dan samen met de kappertjes en olijven toe. Warm 1 minuut door. Bestrooi met de fijngesneden peterselie.
Lekker met de traybake met bloemkool.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
302 kcal
Vetten
2 gram
Koolhydraten
7 gram
Eiwitten
16 gram