Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kippenbouten met citroen en groene olijven

Kippenbouten met citroen en groene olijven

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 el olijfolie
  • 4 kippenbouten, op kamertemperatuur
  • 25 g boter
  • 4 tenen knoflook
  • ½ bakje tijm
  • 1 blokje kippenbouillon
  • ½ bakje bladpeterselie
  • 2 citroenen
  • 1 potje kappertjes (100 g), uitgelekt
  • 165 g groene olijven zonder pit (pot, 240 ml)
  • Benodigdheden: grote braadpan of hapjespan
Kippenbouten met citroen en groene olijven product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Snijd de uien in halve ringen. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, voeg de rest van de olijfolie toe. Bestrooi de kippenbouten met peper en zout en bak ze op hoog vuur in ca. 5 min. rondom goudbruin.
  2. 2 Voeg de ui, boter, gepelde knoflook en takjes tijm en 500 ml heet water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Snijd het blad van de peterselie en houd apart. Snijd de peterseliestelen fijn en voeg ze toe aan de kip. Pers 1 citroen uit en voeg het sap toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 40 min. afgedekt stoven of tot de kip gaar is. Check af en toe of er nog voldoende vocht in zit, voeg anders extra heet water toe.
  3. 3 Snijd de tweede citroen in dunne partjes. Snijd het peterselieblad fijn. Knijp de citroenpartjes iets uit boven de pan en voeg ze dan samen met de kappertjes en olijven toe. Warm 1 minuut door. Bestrooi met de fijngesneden peterselie.
  4. Lekker met de traybake met bloemkool.

    Voedingswaarde

  • Kcal 302
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 7 g
  • Vet 2 g