
Kippenbouten van de barbecue
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
Mediterraans
Ingrediënten
4 kippenbouten
2 eetlepels barbecue kruiden
1 citroen
1 scheutje olijfolie
1 snufje peper en zout
Bereidingswijze
1. Kruid de kippenbouten rondom met de barbecuekruiden, peper, zout en het sap en de rasp van de citroen. Dek af met folie en laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast.
2. Verwarm de barbecue voor op ongeveer 165 graden en zorg ervoor dat er aan 1 kant geen kooltjes liggen of dat hier een zogenaamde indirecte zone is gemaakt met een “heat deflector” of halve pizzasteen.
3. Haal de kippenbouten uit de koelkast en leg ze met de velkant op het rooster boven de kooltjes. Laat roosteren tot ze mooi gekleurd zijn, draai om en rooster ook de andere kant.
4. Schuif de kippenbouten op naar de indirecte zone en laat nog ongeveer 50 minuten verder garen. Controleer of het vlees gaar is door te kijken of het loskomt van het bot. Laat anders nog wat langer doorgaren.
5. Rooster de kippenbouten nog kort op de velkant zodat het velletje krokant wordt. Neem van de barbecue en serveer direct.
Meer recepten in de categorie