

Kippendij filet met sriracha marinade met krieltjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Aziatisch
10.64 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Kip
3 eetlepel Zonnebloemolie
1 theelepel Knoflookpoeder
2 eetlepel Roomboter
6 eetlepel Sriracha
4 eetlepel Honing
1 stuk Citroen
700 gram Krieltjes
1 stuk Broccoli
4 eetlepel Mayonaise
2 tenen Knoflook
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Dep de kip droog, smeer in met 1 el zonnebloemolie, de knoflookpoeder, peper en zout.
3. Snij de broccoli in roosjes en hussel samen met de krieltjes met de overige zonnebloemolie.
4. Bak de kip en de aardappels met de broccoli 30 minuten in de oven.
5. Maak intussen de marinade door de boter te smelten en te mengen met de sriracha, honing en sap van een halve citroen.
6. Smeer de kip in met de marinade en bak alles nog eens 10 minuten af in de oven.
7. Meng intussen de mayonaise met de knoflook. Serveer de kip met de krieltjes, broccoli en de knoflookmayonaise.
Meer recepten in de categorie