Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kippendij filet met sriracha marinade met krieltjes

Kippendij filet met sriracha marinade met krieltjes

Ingrediënten

  • 4 stuks Kip
  • 3 eetlepel Zonnebloemolie
  • 1 theelepel Knoflookpoeder
  • 2 eetlepel Roomboter
  • 6 eetlepel Sriracha
  • 4 eetlepel Honing
  • 1 stuk Citroen
  • 700 gram Krieltjes
  • 1 stuk Broccoli
  • 4 eetlepel Mayonaise
  • 2 tenen Knoflook
Kippendij filet met sriracha marinade met krieltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. 2. Dep de kip droog, smeer in met 1 el zonnebloemolie, de knoflookpoeder, peper en zout.
  3. 3. Snij de broccoli in roosjes en hussel samen met de krieltjes met de overige zonnebloemolie.
  4. 4. Bak de kip en de aardappels met de broccoli 30 minuten in de oven.
  5. 5. Maak intussen de marinade door de boter te smelten en te mengen met de sriracha, honing en sap van een halve citroen.
  6. 6. Smeer de kip in met de marinade en bak alles nog eens 10 minuten af in de oven.
  7. 7. Meng intussen de mayonaise met de knoflook. Serveer de kip met de krieltjes, broccoli en de knoflookmayonaise.

    Voedingswaarde

  • Kcal 420
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 44 g
  • waarvan suikers 15
  • Vet 16 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 3