Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipragout met ham en een romige kaassaus

Kipragout met ham en een romige kaassaus

Ingrediënten

  • 400 g Kipfiletblokjes
  • 125 ml slagroom
  • 1 zak(je) Maggi kaassaus
  • 4 beker(tje) PLUS basmati rijst
  • 30 g boter of margarine
  • 400 g panklare sperziebonen
  • 150 g gekookte hamreepjes
  • 2 el fijngesneden Silvo kruiden (bieslook/peterselie)
Kipragout met ham en een romige kaassaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de boontjes en de rijst in water met wat zout.
  2. Kruid ondertussen de kipblokjes met peper en zout en bak deze licht aan. Voeg de hamreepjes toe en bak deze even mee. Voeg als laatste de slagroom toe en laat zachtjes doorkoken. Maak de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en doe deze bij de kipblokjes. Laat zachtjes doorkoken. Bestrooi als laatste met de kruiden.
  3. Serveer de kipragout met de rijst en de boontjes.

Variatie

Wijntip: Tierra Buena Chardonnay Toetjestip: Almhof roomyoghurt

    Voedingswaarde

  • Kcal 390
  • Eiwit 36 g
  • Koolhydraten 25 g
  • Vet 17 g