Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kiprollade met hasselback aardappels

Kiprollade met hasselback aardappels

Ingrediënten

  • 4 stuks Neutraal aardappelen
  • 2 eetlepel Plus zonnebloemolie (558106)
  • 2 eetlepel Roomboter
  • 250 gram Champignons wit
  • 4 stuks Kipfilet
  • 500 gram Spinazie
Kiprollade met hasselback aardappels product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak de aardappelen schoon zonder ze te schillen. Snij de aardappelen in, in schijfjes, zonder de onderkant door te snijden. Tip, leg de aardappelen tussen twee eetstokjes of messen zodat het mes de bodem niet kan aanraken.
  3. Bestrijk met olijfolie, ook tussen de schijfjes, en breng op smaak met zout. Bak 40 minuten af.
  4. Hak de chamignons fijn. Verhit 1 el roomboter in een koekenpan en bak aan tot bruin en alle vocht eruit is. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij.
  5. Snij de kipfilets half open, breng aan beide kanten op smaak met peper en zout en verdeel de champignons hierop. Rol op en maak vast met behulp van sateprikkers.
  6. Verhit de overige boter in een koekenpan en bak de kip rondom aan tot goudbruin en gaar. Haal uit de pan en laat even rusten.
  7. Roerbak in deze pan de spinazie totdat deze geslonken is.
  8. Snij de kipfilet in plakjes, serveer met de spinazie en hasselback aardappel.

    Voedingswaarde

  • Kcal 312
  • Eiwit 50 g
  • Koolhydraten 1 g
  • waarvan suikers 0
  • Vet 10 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 2