

Kiprollade met hasselback aardappels
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
Hollands
10.22 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Neutraal aardappelen
2 eetlepel Plus zonnebloemolie (558106)
2 eetlepel Roomboter
250 gram Champignons wit
4 stuks Kipfilet
500 gram Spinazie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Maak de aardappelen schoon zonder ze te schillen. Snij de aardappelen in, in schijfjes, zonder de onderkant door te snijden. Tip, leg de aardappelen tussen twee eetstokjes of messen zodat het mes de bodem niet kan aanraken.
3. Bestrijk met olijfolie, ook tussen de schijfjes, en breng op smaak met zout. Bak 40 minuten af.
4. Hak de chamignons fijn. Verhit 1 el roomboter in een koekenpan en bak aan tot bruin en alle vocht eruit is. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij.
5. Snij de kipfilets half open, breng aan beide kanten op smaak met peper en zout en verdeel de champignons hierop. Rol op en maak vast met behulp van sateprikkers.
6. Verhit de overige boter in een koekenpan en bak de kip rondom aan tot goudbruin en gaar. Haal uit de pan en laat even rusten.
7. Roerbak in deze pan de spinazie totdat deze geslonken is.
8. Snij de kipfilet in plakjes, serveer met de spinazie en hasselback aardappel.
Meer recepten in de categorie