
Kipsate met ananas
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
Ingrediënten
1 zak(je) komkommersalade
1 pot(ten) Hak appelmoes
400 g PLUS panklare aardappeltjes om te bakken
1 doos(jes) satéstokjes
1 blik(je) Dole Tropical Gold ananasstukjes
500 g kipfilet blokjes
1 bak(jes) pindasaus met stukjes pinda
1 bak(jes) five spices saus
2 el vloeibare boter met olijfolie
Bereidingswijze
Meng de kipblokjes met de five spices saus en laat even intrekken. Steek ze vervolgens aan de houten prikkers. Verhit een grillpan met een beetje olie en bak de satéstokjes aan alle kanten rondom goudbruin en gaar.
Verwarm de pindasaus samen met de ananasstukjes en de overgebleven marinade in een pannetje.
Verhit een koekenpan met een scheut vloeibare boter en bak de aardappeltjes goudbruin in de vloeibare boter.
Leg de stokjes op de borden en bedek met de saus. Leg de aardappeltjes er naast. Serveer de appelmoes en de komkommersalade er apart bij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
418 kcal
Vetten
13 gram
Koolhydraten
38 gram
Eiwitten
40 gram