
Kipsaté met bleekselderij en gepofte aardappel
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Aziatisch
Ingrediënten
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels ketjap manis
0.5 theelepels gemberpoeder (djahé)
0 snufje cayennepeper
3 eetlepels arachideolie
500 gram kipfilets (in lange repen)
4 aardappels (schoongeboend)
100 gram pistachenoten (gepeld, grof gehakt)
0.5 struiken bleekselderij (in boogjes)
2 sinaasappels (in partjes)
2 eetlepels koriander (gehakt)
250 milliliter Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 eetlepels platte peterselie (gehakt)
Bereidingswijze
1. Meng het citroensap met de ketjap, gember, cayennepeper en olie.
2. Marineer hierin de kipfilet circa 20 minuten.
3. Week intussen houten satéprikkers in water zodat ze niet verbranden.
4. Prik de aardappels goed in met een vork en leg ze in een cirkel op een bord.
5. Gaar 6-8 minuten in de magnetron op 800 Watt.
6. Laat de aardappels buiten de magnetron, verpakt in aluminiumfolie, nagaren.
7. Meng de ingrediënten voor de salade.
8. Schep de helft van de dressing door de salade en breng op smaak met zout en peper.
9. Rijg de repen kipfilet aan de prikkers en rooster de spiesen 3- 4 minuten per kant in een hete koekenpan, grillpan of op de barbecue.
10. Snijd een kant van de aardappels in en verdeel de rest van de dressing erover.
11. Bestrooi de kipsaté met de pistachenoten.
12. Serveer met de aardappels en de bleekselderijsalade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
445 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
35 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie