Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipsaté met pittige spruitjes

Kipsaté met pittige spruitjes

Ingrediënten

  • 4 stuks eieren
  • 1 bosje koriander
  • 1 stuk rode peper
  • 500 gram spruitjes
  • 325 gram gele rijst
  • 1 pakje boemboe voor sajoer
  • 320 gram kipsaté
Kipsaté met pittige spruitjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de eieren 6 minuten en laat schrikken. Pel de eieren en snijd ze in kwarten.
  2. 2. Hak de koriander grof. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd fijn. Halveer de spruitjes.
  3. 3. Bereid de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
  4. 4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de spruitjes 2 minuten en voeg de boemboe samen met 200 ml water toe. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten koken.
  5. 5. Verwarm de kipsaté volgens aanwijzingen op de verpakking.
  6. 6. Verdeel de rijst samen met de kipsaté, spruitjes en eieren over 4 borden. Garneer met de koriander en rode peper.
  7. TIP: Lekker met atjar of gebakken uitjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 655
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 84 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 21 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 7