
Kipsaté met pittige spruitjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks eieren
1 bosje koriander
1 stuk rode peper
500 gram spruitjes
325 gram gele rijst
1 pakje boemboe voor sajoer
320 gram kipsaté
Bereidingswijze
1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de eieren 6 minuten en laat schrikken. Pel de eieren en snijd ze in kwarten.
2. Hak de koriander grof. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd fijn. Halveer de spruitjes.
3. Bereid de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de spruitjes 2 minuten en voeg de boemboe samen met 200 ml water toe. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten koken.
5. Verwarm de kipsaté volgens aanwijzingen op de verpakking.
6. Verdeel de rijst samen met de kipsaté, spruitjes en eieren over 4 borden. Garneer met de koriander en rode peper.
TIP: Lekker met atjar of gebakken uitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2744 Kj
Calorieën
655 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
84 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
31 gram