Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipsaté met rijst, boontjes en wortelsalade

Kipsaté met rijst, boontjes en wortelsalade

Ingrediënten

  • satéprikkers
  • 300 gram kipfiletblokjes
  • 250 ml satésaus
  • 1 bosje bospeen
  • 500 gram sperziebonen
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram taugé
Kipsaté met rijst, boontjes en wortelsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + satéprikkers
  2. 1. Schraap de worteltjes en snijd in dunne reepjes. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen. Pel en pers de knoflook.
  3. 2. Marineer de kipfiletblokjes in de ketjap en de knoflook voor minimaal 5 minuten (hoe langer, hoe beter). Rijg vervolgens aan satéprikkers. Verhit een grillpan en grill de spiesjes rondom bruin en gaar.
  4. 3. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. 4. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. 5. Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen in 7 minuten gaar.
  7. 6. Meng de wortel met de taugé.
  8. 7. Verdeel de rijst over de borden en serveer met de sperziebonen, de wortelsalade, de kipspiesjes en de satésaus.
  9. Tip: Lekker met koriander door de wortelsalade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 670
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 85 g
  • waarvan suikers 26
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 12