
Kipsaté met rijst, boontjes en wortelsalade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
satéprikkers
300 gram kipfiletblokjes
250 ml satésaus
1 bosje bospeen
500 gram sperziebonen
3 eetlepels ketjap manis
1 teentje knoflook
300 gram zilvervliesrijst
200 gram taugé
Bereidingswijze
+ satéprikkers
1. Schraap de worteltjes en snijd in dunne reepjes. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen. Pel en pers de knoflook.
2. Marineer de kipfiletblokjes in de ketjap en de knoflook voor minimaal 5 minuten (hoe langer, hoe beter). Rijg vervolgens aan satéprikkers. Verhit een grillpan en grill de spiesjes rondom bruin en gaar.
3. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen in 7 minuten gaar.
6. Meng de wortel met de taugé.
7. Verdeel de rijst over de borden en serveer met de sperziebonen, de wortelsalade, de kipspiesjes en de satésaus.
Tip: Lekker met koriander door de wortelsalade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2817 Kj
Calorieën
670 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
85 gram
Waarvan suikers
26 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
34 gram