

Kipsaté salade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
9.65 voor 4 pers.
Ingrediënten
3 stuks Kipdijfilet
1 eetlepel Sojasaus
3 eetlepel Ketjap manis
1 eetlepel Olijfolie mild
1 stuk Komkommer
75 gram Witte kool
75 gram Wortel julienne
75 gram Gemengde sla
10 gram Koriander
3 eetlepel Pindakaas
1 theelepel Sambal oelek
1 theelepel Silvo gember
1 theelepel Knoflookpoeder
1 theelepel Koriander gemalen
4 theelepel Sesamzaad
Bereidingswijze
1. Marineer de kip kort met de sojasaus en 1 el ketjap manis. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan tot dit gaar is.
2. Snijd de komkommer in dunne plakjes, de witte kool in dunne reepjes en meng dit met de wortel, sla en koriander.
3. Verhit intussen in een steelpan de pindakaas, de overige 2 el ketjap manis, sambal, gemberpoeder, knoflookpoeder en korianderpoeder. Voeg een scheut water toe en roer door. Voeg eventueel meer water toe als je de pindasaus wat dunner wilt hebben of als het water snel verdampt.
4. Verdeel de salade over een grote schaal of over 4 borden. Snijd de kip in reepjes en verdeel over de salade. Schenk hier de pindasaus overheen en garneer met sesamzaad.
Meer recepten in de categorie