
Kipschnitzel Milanese
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
4 kipfilets (à 125 g)
100 gram bloem
50 gram boter
1 eetlepel olijfolie
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
400 gram tomatenblokjes (blik)
1 theelepel gedroogde tijm
2 eieren (losgeklopt)
100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
1 theelepel gedroogde oregano
Bereidingswijze
1. Snijd de kipfilets horizontaal door en sla ze plat tussen vershoudfolie. Verwijder de folie en bestrooi met zout en peper.
2. Verwarm de ovengrill. Haal de kip door de bloem. Verhit de boter en bak hierin de kipschnitzels in circa 3 minuten per kant goudbruin. Leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal.
3. Voeg aan het bakvet de olijfolie toe en fruit hierin de ui en knoflook.
4. Voeg de tomatenblokjes met sap en tijm toe. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de saus en laat iets inkoken.
5. Meng de eieren met de Parmezaanse kaas en de oregano. Verdeel dit eimengsel over de schnitzels en gratineer ze (niet te dicht) onder de hete ovengrill.
6. Serveer de kipschnitzels met de tomatensaus. Serveer met tagliatelle of spaghetti.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
510 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
23 gram
Eiwitten
47 gram
Meer recepten in de categorie