
Kipschnitzels met zoete aardappelrösti en tomatensalade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks kipschnitzels
400 gram cherrytomaten
50 ml volle yoghurt
0 stuk rode ui
1 stuk ui
0 stuk citroen
2 takjes munt
2 stuks zoete aardappelen
125 ml crème fraîche
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil en rasp de zoete aardappelen fijn en pel en snijd de gele ui in dunne ringen.
3. Meng de zoete aardappelrasp met de gele ui en de crème fraîche. Kneed gelijke balletjes van het mengsel, verdeel deze over de bakplaat en druk ze plat. Plaats de zoete aardappelrösti 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
4. Snijd ondertussen de cherrytomaten in vieren, pel en snipper de halve rode ui, rasp de schil van de halve citroen en pers het sap. Trek de blaadjes munt van de takjes en hak deze fijn. Meng de tomaat met de yoghurt, de rode ui, de citroenrasp, het sap en de munt en bewaar koel tot gebruik.
5. Verhit vervolgens een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipkrokantschnitzels in 6 minuten rondom goudbruin.
6. Verdeel de rösti met de krokante kipschnitzels en de tomatensalade over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2757 Kj
Calorieën
659 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
101 gram
Waarvan suikers
33 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
32 gram