Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kipschnitzels met zoete aardappelrösti en tomatensalade

Kipschnitzels met zoete aardappelrösti en tomatensalade

Ingrediënten

  • 4 stuks kipschnitzels
  • 400 gram cherrytomaten
  • 50 ml volle yoghurt
  • 0 stuk rode ui
  • 1 stuk ui
  • 0 stuk citroen
  • 2 takjes munt
  • 2 stuks zoete aardappelen
  • 125 ml crème fraîche
Kipschnitzels met zoete aardappelrösti en tomatensalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Schil en rasp de zoete aardappelen fijn en pel en snijd de gele ui in dunne ringen.
  3. 3. Meng de zoete aardappelrasp met de gele ui en de crème fraîche. Kneed gelijke balletjes van het mengsel, verdeel deze over de bakplaat en druk ze plat. Plaats de zoete aardappelrösti 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  4. 4. Snijd ondertussen de cherrytomaten in vieren, pel en snipper de halve rode ui, rasp de schil van de halve citroen en pers het sap. Trek de blaadjes munt van de takjes en hak deze fijn. Meng de tomaat met de yoghurt, de rode ui, de citroenrasp, het sap en de munt en bewaar koel tot gebruik.
  5. 5. Verhit vervolgens een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipkrokantschnitzels in 6 minuten rondom goudbruin.
  6. 6. Verdeel de rösti met de krokante kipschnitzels en de tomatensalade over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 659
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 101 g
  • waarvan suikers 33
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 4