
Kipshoarma met knoflooksaus en zoetzure ui
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 25 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
1 rode ui (in dunne ringen)
2 eetlepels wittewijnazijn
1 theelepel suiker
1 eetlepel zonnebloemolie
250 gram kipdijfilets (in reepjes)
1 eetlepel shoarmakruiden
1 teentje knoflook (geperst)
2 eetlepels mayonaise
100 gram Griekse yoghurt
4 pitabroodjes
50 gram ijsbergsla (in reepjes)
1 tomaat (in plakjes)
0.5 komkommers (in plakjes)
Bereidingswijze
1. Meng in een kommetje de rode ui met de azijn, suiker en een snuf zout. Laat staan en schep regelmatig om. Verwarm de oven voor op 200ºC.
2. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak hierin de kip reepjes met de shoarmakruiden in circa 8 minuten goudbruin.
3. Meng de knoflook met de mayonaise, yoghurt, zout en peper. Verwarm de pitabroodjes kort in de oven. Serveer de broodjes met de kipshoarma, knoflooksaus, komkommer, ijsbergsla, tomaat en de zoetzure ui.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
665 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
56 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
36 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie