
Kipspiesjes met tijm en appel
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 Min
Ingrediënten
400 g PLUS Beter Leven Kipfiletblokjes
4 Elstar appels
1 el honing
2 takjes tijm
40 ml appelsap
3 el olijfolie
Extra
Satéprikkers
Bereidingswijze
Laat de satéprikkers weken in een bak water zodat deze niet verbranden op de barbecue.
Rits de tijm van de takjes en hak fijn. Meng met de appelsap, de olijfolie en de honing. Voeg het mengsel toe aan de kipblokjes en laat een uur marineren.
Halveer de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd iedere helft in 4 partjes.
Rijg een blokje kip aan de satéprikker, volg met een partje appel en herhaal tot de spies goed gevuld is met kip en appel. Herhaal tot er 8 gevulde spiesjes zijn of tot de ingrediënten op zijn.
Gril de spiesjes aan beide kanten in 3-4 minuten gaar.
Garneer eventueel met de overige fijngehakte tijm.
Variatietip!
Ook lekker om de appelpartjes met spek te omwikkelen.
Meer recepten in de categorie