

Kipspiezen uit de airfryer met een pinda currysaus
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
8.81 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Kipfilet
2 eetlepel Ketjap manis
3 eetlepel Sojasaus
1 Teen Knoflook
3 eetlepel Pindakaas
1 eetlepel Curry pasta rood
200 ml Kokosmelk
100 gram Witte kool
150 gram Sperziebonen
75 gram Tauge
50 gram Wortel julienne
1 stuk Stokbrood
Bereidingswijze
1. Snijd de kip in blokjes en snijd de knoflook fijn. Meng dit met de ketjap manis en een eetlepel sojasaus. Rijg aan spiezen en bak 10 tot 12 minuten af in de airfryer op 200 graden.
2. Blancheer intussen de boontjes in heet water, 3 tot 5 minuten. Giet af.
3. Verhit in een steelpan de pindakaas, rode currypasta, 2 eetlepels sojasaus en de kokosmelk tot een egale dikke saus.
4. Snijd de kool in dunne reepjes en meng met de geblancheerde boontjes, de taugé en de wortel.
5. Serveer de kipspiezen met de pinda currysaus, de salade en het stokbrood.
Meer recepten in de categorie