Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. KitKat-kwarktaart met huisgemaakte aardbeiensaus

KitKat-kwarktaart met huisgemaakte aardbeiensaus

Ingrediënten

  • 1 pak kwarktaartmix
  • 225 gram aardbeien (diepvries)
  • 200 gram kitkat
  • 200 gram koek
  • 50 gram suiker
  • 80 gram roomboter
  • 2 blaadjes Gelatine
  • 500 gram kwark
  • 250 ml slagroom
KitKat-kwarktaart met huisgemaakte aardbeiensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 10 personen

Bereidingswijze

  1. + Ronde bakvorm
  2. Verwarm de diepvries aardbeien met de suiker in een pan totdat een aardbeiensaus ontstaat, roer af en toe door. Week de gelatine in koud water. Bekleed de bodem van een ronde bakvorm met bakpapier.
  3. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter. Verdeel gelijkmatig over de bodem en duw aan met de bolle kant van een lepel. Breek 100 gram KitKat in stukken en verdeel over de bodem.
  4. Mix voor de kwarktaart de kwark, de ongeklopte slagroom en 400 ml water. Mix hier met een handmixer de kwarktaartmix door tot een egaal geheel ontstaat. Verdeel het mengsel over de bakvorm, zet de taart in de koelkast en laat ten minste 2,5 uur opstijven.
  5. Haal de gelatine uit het water, knijp uit en voeg toe aan de aardbeiensaus. Roer totdat de gelatine is opgelost en laat afkoelen.
  6. Versier de taart met de overgebleven KitKat en serveer met de aardbeiensaus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 457
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 45 g
  • waarvan suikers 36
  • Vet 25 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 15
  • Vezels 2