
KitKat-kwarktaart met huisgemaakte aardbeiensaus
10 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 pak kwarktaartmix
225 gram aardbeien (diepvries)
200 gram kitkat
200 gram koek
50 gram suiker
80 gram roomboter
2 blaadjes Gelatine
500 gram kwark
250 ml slagroom
Bereidingswijze
+ Ronde bakvorm
1. Verwarm de diepvries aardbeien met de suiker in een pan totdat een aardbeiensaus ontstaat, roer af en toe door. Week de gelatine in koud water. Bekleed de bodem van een ronde bakvorm met bakpapier.
2. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter. Verdeel gelijkmatig over de bodem en duw aan met de bolle kant van een lepel. Breek 100 gram KitKat in stukken en verdeel over de bodem.
3. Mix voor de kwarktaart de kwark, de ongeklopte slagroom en 400 ml water. Mix hier met een handmixer de kwarktaartmix door tot een egaal geheel ontstaat. Verdeel het mengsel over de bakvorm, zet de taart in de koelkast en laat ten minste 2,5 uur opstijven.
4. Haal de gelatine uit het water, knijp uit en voeg toe aan de aardbeiensaus. Roer totdat de gelatine is opgelost en laat afkoelen.
5. Versier de taart met de overgebleven KitKat en serveer met de aardbeiensaus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1914 Kj
Calorieën
457 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
45 gram
Waarvan suikers
36 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie