
Kiwi-druivenjam met citroen
Ontbijt
2 pers.
ca. 35 min
Europees
Ingrediënten
2 citroenen (schoongeboend)
250 gram kiwi's (fijngehakt, geschild)
100 gram witte druiven
1 appel (geschild, in blokjes)
200 gram geleisuiker
Bereidingswijze
1. Rasp de schil van 1 citroen en pers beide citroenen uit. Meng de kiwi's met de druiven, appel, citroenrasp, -sap en de geleisuiker.
2. Breng dit mengsel aan de kook en kook 20 minuten op een lage stand. Roer regelmatig om verbranden te voorkomen.
3. Pureer de jam 1 minuut met een staafmixer. Giet de jam in 2 brandschone potjes en draai de deksels strak dicht. Keer de potjes om en laat 5 minuten staan. Keer de potjes weer om en laat volledig afkoelen.
Meer recepten in de categorie