

Kiwi sorbetijs
dessert
4 pers.
ca. 120 min
2.92 voor 4 pers.
Ingrediënten
50 gram Neutraal suiker
500 gram Kiwi
1 stuk Citroenen
Bereidingswijze
1. Ook nodig: een staafmixer, minimale opstijftijd van +/- 3 uur
2. Verhit in een steelpan 50 gram water met de suiker tot de suiker is opgelost. Laat helemaal afkoelen.
3. Schil de kiwi, snijd in blokjes en pureer tot een glad mengsel. Voeg de afgekoelde suikersiroop en 1 el citroensap bij de kiwi en meng door.
4. Indien je een ijsmachine hebt, doe je dit mengsel in de ijsmachine en draai je in 30 minuten een sorbet. Bewaar in de vriezer.
5. Heb je geen ijsmachine doe je het mengsel in een ruime bak in de vriezer en roer je het na een half uur goed door met een vork. Herhaal dit 4x en laat dan nog een uur invriezen.
Meer recepten in de categorie