
Klassiek appeltaart recept
Nagerecht
8 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
2 pakken Koopmans appeltaartmix
350 gram boter
2 eieren
7 Jonagold appels
1.5 eetlepels kaneel
Bereidingswijze
1. Schil de appels voor de taart en snijd in plakjes.
2. Doe de plakjes in een kom, voeg 1,5 eetlepel kaneel toe en roer er doorheen. Laat koel staan.Verwarm de oven voor: elektrische oven 180°C, heteluchtoven 165°C.
3. Bereid het deeg volgens de bereidingswijze op de verpakking van de appeltaartmix. Bekleed met ongeveer 2/3 de bodem en zijkant. Bewaar het restant. Verdeel de appelplakjes over de bodem.
4. Maak met de rest van het deeg rolletjes en leg die om en om op de appelplakjes. Dus onder, boven, onder, boven. Zo krijg je een mooi patroon.
5. Bestrijk met de bolle kant van een theelepeltje de rest van de geklopte eieren over de rolletjes.
6. Zet de taart 60 minuten in de oven. Leg er een bakpapiertje onder voor als het eventueel gaat lekken. Als de appeltaart gaar is, haal je hem uit de oven. Zo makkelijk is het; binnen 80 minuten een heerlijke klassieke appeltaart op tafel, eetsmakelijk!
Meer recepten in de categorie