
Klassieke Butter Chicken
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 Min
Aziatisch
Ingrediënten
1 ui
1 cm blokje gember
1 knoflookteentje
1 Patak’s Butter Chicken Paste Sachet
450 gr kippendij
250 gr gesneden tomaten
100 ml slagroom
50 gr boter
1 Patak’s Pappadum Snacks
1 Verse koriander
Bereidingswijze
1. Voeg de olie toe met de gesneden ui en bak de ui totdat ze zacht zijn. Voeg het zakje Butter Chicken Curry Paste toe, samen met de gember en knoflook.
2. Bak 1-2 min, voeg 50ml water toe en laat het inkoken. Voeg de gesneden kip en de tomaten en weer 50ml water. Laat lekker sudderen, zodat de geuren vrij komen voor ongeveer 15 minuten of tot de kip gaar is. Voeg de boter en room toe en laat nog 2 minuten sudderen.
3. Serveer deze Klassieke Butter Chicken Curry met knapperige Pappadum Snacks en verse koriander.