

Klassieke cheeseburger
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
6.60 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Hamburgerbroodjes
4 eetlepel Roomboter
500 gram Rundergehakt
1 stuk Uien
4 Blaadjes Ijsbergsla
4 eetlepel Mayonaise
2 stuks Tomaten
4 eetlepel Ketchup
4 Plakjes Melkan Smeltkaas met cheddar plakken
Bereidingswijze
1. Snijd de hamburgerbroodjes open, smeer beide kanten in met boter en bak de opengesneden kant tot het brood goudbruin is. Zet opzij.
2. Snipper de ui, snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en snijd de tomaat in plakken. Smeer de onderkant van het broodje in met mayo, leg hier wat ijsbergsla en een paar plakjes tomaat op.
3. Meng het gehakt kort door en verdeel in 4 ballen gehakt. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Duw elke bol gehakt zo plat mogelijk tussen 2 velletjes bakpapier, breng op smaak met peper en zout en bak aan beide kanten aan op hoog vuur. Leg na het bakken direct een plak cheddar op de burger en leg de burger op het broodje. Verdeel de ketchup over de bovenkant van het broodje, verdeel hier wat ui op en leg op de burger.
4. Tip: Deze burger is ook heel geschikt om op de bbq te maken.
Meer recepten in de categorie