
Klassieke risotto met spekjes, champignons en Parmezaanse kaas
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
300 gram risottorijst
2 sjalotten (gesnipperd)
2 theelepels gedroogde tijm
250 gram champignons
125 gram gerookte spekreepjes
1 glas witte wijn
1 liter kippenbouillon
2 eetlepels zure room
1 Parmezaanse kaas
75 gram rucola
1 scheutje olijfolie
1 versgemalen peper
1 zout
Bereidingswijze
1. Snijd de champignons in vieren.
2. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit er de sjalot in aan met de tijm.
3. Zet het vuur hoger en bak de spekreepjes en de champignons tot deze beginnen te kleuren.
4. Voeg de risottorijst toe, laat enkele minuten zweten en blus af met de witte wijn.
5. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf regelmatig roeren.
6. Voeg telkens wat nieuwe bouillon toe als de rijst bijna droog staat. Gaar op deze manier ongeveer 20 minuten tot de rijst net nog een beet heeft en de bouillon allemaal is opgenomen.
7. Neem van het vuur, roer er de zure room doorheen en rasp er lekker wat Parmezaanse kaas doorheen.
8. Kruid met versgemalen peper en zout en verdeel over vier borden.
9. Top met de rucola.
Meer recepten in de categorie