

Klassieke tiramisu
4 pers.
ca. 20 min
7.19 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Eieren
100 gram Suiker
500 gram Mascarpone
1 stuk Espresso
250 gram Lange vingers
50 gram Cacaopoeder
Bereidingswijze
1. Splits de eieren. Klop de eiwitten met 50 gr suiker op tot je stijve pieken hebt. Klop de dooiers met 50 gram suiker op tot een luchtige lichtgele massa. Meng de mascarpone door de eidooiers en spatel vervolgens de eiwitten er doorheen.
2. Meng optioneel de koffie met 2 el marsala wijn. Laat dit weg voor een alcoholvrije versie. Dompel de lange vingers in de koffie, leg ze in de ovenschaal totdat de bodem bedekt is en verdeel een derde van de mascarponecrème hierover. Herhaal dit 2 keer zodat je 3 lagen hebt.
3. Laat de tiramisu ten minste 4 uur opstijven in de koelkast. Bestuif de tiramisu met een laagje cacao voor het opdienen.
4. Ook nodig: Ovenschaal van 20 bij 23 cm
Meer recepten in de categorie