
Klassieke tiramisu
Nagerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
150 milliliter espresso
2 eetlepels amaretto
5 stuks eieren
75 gram kristalsuiker
500 gram mascarpone
2 pakken lange vingers
6 eetlepels cacaopoeder
Bereidingswijze
1. Zet verse espresso en laat afkoelen in een grote brede kom. Meng de Amaretto erdoor. Haal de mascarpone op tijd uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komt.
2. Splits de eieren, doe de eidooiers in de ene en de eiwitten in de andere grote kom. Zorg dat je dit netjes doet en dat er geen spoortje geel bij het wit zit. Klop het eiwit in de ene kom tot een stijf schuim, dit gaat het makkelijkst met een mixer.
3. Klop de eidooiers in de andere kom met de suiker en mascarpone tot een glad mengsel. Meng nu voorzichtig met een spatel het ene mengsel door het andere. Houd het mengsel zo luchtig mogelijk.
4. Zet een grote platte ovenschaal of bakvorm klaar en pak de kom koffie erbij. Doop de helft van de lange vingers één voor één in de koffie en verdeel in een platte laag over de ovenschaal. Bedek deze laag met de helft van je mengsel. Herhaal met nog een laag koekjes en nog een laag van het mengsel.
5. Zet de schaal tenminste 3 uur, maar het liefst een hele nacht, in de koelkast. Bestrooi vlak voor het opdienen met cacaopoeder door een zeefje.