
Kleine pavlova’s met cranberrycompote en sinaasappel
6 pers.
ca. 210 min
Ingrediënten
230 g fijne kristalsuiker + 3 el voor de cranberrycompote
115 g vloeibaar eiwit, koud
60 ml water
Azijn
3 perssinaasappels, schoongeboend (LB)
250 g verse cranberry’s (bak 340 g Eat Me)
250 ml slagroom
300 g Griekse yoghurt
4 takjes rozemarijn
Extra nodig: bakplaat, bakpapier, mixer, thermometer
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 100 °C. Verwarm 200 gram suiker samen met 60 ml water tot 118 graden. Ontvet de mengkom met azijn, doe het eiwit met 30 gram suiker in de kom. Zet de mixer op de laagste stand en klop luchtig. Als het suikerwater 118 graden is, zet de mixer op de hoogste stand en giet er langzaam bij. Klop vervolgens koud.
Verdeel de meringue in 6 royale toeven over een met bakplaat beklede bakplaat en bak in ca. 1 ½ uur gaar. Zet de over uit en laat nog 60 min. in de oven drogen.
Maak ondertussen de cranberrycompote. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de cranberry’s in een pan met 3 eetlepels suiker, het sap en de rasp en breng aan de kook. Laat op laag vuur ca. 10 min. koken tot een grove compote. Laat afkoelen.
Klop vlak voor serveren de slagroom stijf en spatel de yoghurt er zo luchtig mogelijk door. Rasp 1 sinaasappel met een grove zesteur, schil beide en snijd het vruchtvlees in plakjes. Leg de meringues op een schaal, schep op elke meringue wat yoghurtroom, cranberrycompote, plakjes sinaasappel en versier met sinaasappelzest, verse cranberry’s en kleine plukjes rozemarijn.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
438 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
56 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
6 gram