
Kletskopjes met chocolademousse en cranberrysaus
Nagerecht
4 pers.
ca. 30 min
Nederlands
Ingrediënten
125 gram extra pure chocolade (fijngehakt)
500 milliliter chocolademousse
12 kletskoppen
125 gram bramen
100 gram cranberrycompote (potje)
50 milliliter zwarte bessensap
0 poedersuiker
Bereidingswijze
1. Schep de helft van de chocolade luchtig door de chocolademousse.
2. Leg op 4 borden een kletskop. Schep er met een ijsboltang of 2 eetlepels een bolletje chocolademousse op. Leg er weer een kletskop op met daarop weer chocolademousse afgedekt met een kletskop. Leg bovenop enkele bramen.
3. Verwarm de cranberrycompote met bessen- of appelsap. Druppel de saus rond de kletskoptorentjes. Bestrooi met de rest van de chocolade en poedersuiker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
620 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
73 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie