
Kletskoppen van René Pluijm
Nagerecht
6 pers.
ca. 25 min
Nederlands
Ingrediënten
40 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
130 gram bruine basterdsuiker
1 snufje kaneel
2 eetlepels water
50 gram bloem
2 eetlepels amandelschaafsel
6 dessertglaasjes framboos-verse room
6 takjes verse munt
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius.
2. Meng de boter, de basterdsuiker en het snufje kaneel met een vork.
3. Voeg, indien nodig, 2 eetlepels water toe, zodat er een egale massa ontstaat.
4. Zeef beetje bij beetje de bloem er doorheen en blijf roeren.
5. Laat het deeg niet te warm worden anders smelt de boter teveel. Is het deeg te droog? Voeg dan meer water toe.
6. Maak van het egale deeg op het bakpapier op de bakplaat balletjes ter grootte van een knikker. Leg ze niet te dicht bij elkaar.
7. Smeer de balletjes uit tot rondjes en bestrooi ze met amandelschaafsel.
8. Bak ze in 5 tot 7 minuten en blijf erbij om te kijken of ze niet verbranden.
9. Haal de kletskoppen uit de oven en laat ze even afkoelen.
10. Serveer ze bij de dessertglaasjes met een takje verse munt.
Meer recepten in de categorie