
Kleurrijke saffraan risotto met garnalen
2 pers.
ca. 30 min
Italiaans
Ingrediënten
2 blokjes MAGGI groentebouillon
0,05 gr saffraan
500 ml kokend water
1 sjalot
2 el zonnebloemolie
150 gr risotto rijst
50 ml room
1 el ongezouten roomboter
50 ml witte wijn
1 teentje knoflook
½ courgette
10 grote garnalen
50 gr Parmezaanse kaas
5 gr milde kiemgroente
Bereidingswijze
Meng de bouillonblokjes en de saffraandraadjes met warm water. Laat dit even staan zodat de smaak van de saffraan goed in de bouillon kan trekken.
Snipper vervolgens een sjalotje. Verhit een pan met de helft van de olie. Voeg hier de sjalot en de risottorijst toe. Fruit deze kort aan.
Voeg vervolgens de bouillon in delen toe. Roer de risotto goed door. Voeg pas een nieuw deel bouillon toe wanneer het vorige is opgenomen door de rijst. Blus het geheel af met wijn. Voeg wanneer alle bouillon is opgenomen de boter toe. Laat dit opnemen door de rijst.
Pers de knoflook en snijd de courgette in kwarten en vervolgens in schijfjes. Verwarm in een andere pan de overige olie en fruit hierin de knoflook aan. Voeg na 1 minuut de courgetteplekjes toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten totdat ze lichtbruin zijn. Bak apart de garnalen, ongeveer 1,5 minuut aan iedere kant.
Schep daarna de courgette en garnalen over de risotto en maak af met wat versgeraspte Parmezaanse kaas en de kiemgroente.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
705 kcal
Vetten
44 gram