

Kleurrijke vegetarische bowl
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
1 bosje bospeen
1 stuk granaatappel
10 gram munt
20 gram krulpeterselie
4 stuks zoete aardappelen
2 theelepels gemalen komijn
2 stuks rode uien
100 ml witte wijnazijn
1 bakje vegetarische balletjes
1 bakje hummus
1 teentje knoflook
2 stuks avocado's
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Pel en pers de knoflook. Schil de bospeen. Was de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Snijd de granaatappel doormidden en tik met een lepel de pitjes eruit. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in reepjes. Hak de peterselie en de munt fijn.
3. Meng de rode ui samen met de azijn en een scheutje water in een bakje en laat minimaal 20 minuten marineren.
4. Verdeel de bospeen over één helft van een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Meng de knoflook met het komijnpoeder en een scheutje olijfolie. Verdeel de blokjes zoete aardappel over de andere helft van de bakplaat en bestrijk met het kruidenmengsel. Bak in de oven in 30 minuten gaar.
5. Bereid de vegetarische balletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Meng de zoete aardappelblokjes met de helft van de peterselie, de helft van de munt en de helft van de granaatappelpitjes.
7. Verdeel de zoete aardappel, de avocado, de geroosterde wortel, de gezuurde rode ui en de vegetarsische balletjes over 4 kommen, met elk een eigen gedeelte (als een soort taart, met elk punt een eigen ingrediënt). Schep er een royale eetlepel hummus op en garneer met de resterende granaatappelpitjes, munt en peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2401 Kj
Calorieën
572 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
48 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
19 gram
Eiwitten
23 gram
Meer recepten in de categorie