
Kleverige tempura-garnalen
Voorgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Indiaas
Ingrediënten
3 eetlepels bloem
1 eetlepel wittewijnazijn
400 gram grote garnalen (gepeld)
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel mangochutney
1 theelepel kerriepoeder
1 teentje knoflook (geperst)
1 limoen (gehalveerd)
0.5 rode pepers (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Meng de bloem met 3 eetlepels water en de azijn. Breng op smaak met zout en peper. Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng ze door het beslag.
2. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de garnalen in circa 4 minuten rondom goudbruin en knapperig.
3. Meng de mangochutney, kerrie, knoflook en het sap van ½ limoen. Giet dit over de garnalen en bak kort op een hoge stand, totdat de garnalen kleverig zijn. Bestrooi met de rode peper naar smaak en serveer met partjes van de overige limoen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
170 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
20 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie