
Knakworstjes in croissantdeeg met kruidige yoghurtdip
Hapje
4 pers.
ca. 30 min
40.10 voor 4 pers.
Ingrediënten
24 stuks Mini knakworstjes
240 gram Croissantdeeg voor mini croissants
100 gram Jong belegen kaas
1 stuk Eieren
2 eetlepel Sesamzaad
1 theelepel Gedroogde chilipeper
5 takjes Peterselie
200 gram Griekse yoghurt
4 eetlepel Curry
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de knakworstjes uitlekken in een vergiet. Snijd het croissantdeeg volgens de stippellijntjes in 24 kleine stukjes deeg. Leg op elk stukje deeg een klein plakje kaas. Probeer de kaas zoveel mogelijk binnen het deeg te houden.
2. Verdeel de party knakworstjes over het deeg en rol op tot mini croissantjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts het ei los met een scheutje water en bestrijk de croissantjes met het mengsel. Besprenkel met sesamzaad en chilipeper, en bak 10 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin en gaar is.
3. Hak ondertussen de peterselie fijn. Meng de yoghurt met de curry en peterselie. Serveer de knakworstjes in croissantdeeg met de kruidige yoghurtdip.
Meer recepten in de categorie