
Knapperige BBQ crostini's met romige brie en paddenstoelen
Bijgerecht
4 pers.
ca. 20 Min
Ingrediënten
600 g gemengde paddenstoelen
200 g brie
10 g peterselie
1 teentje knoflook
1 Korenlanders stokbrood
5 el olijfolie
Extra: Weber groentekorf
Bereidingswijze
Snijd de paddenstoelen in plakjes. Pel en pers de knoflook en hak de peterselie fijn. Snijd de brie en het stokbrood in plakken.
Meng de knoflook met de peterselie en de olijfolie. Meng 2 eetlepels van de kruidenolie door de paddestoelen. Verdeel over de groentekorf en leg op de barbecue. Grill in ongeveer 10 minuten bruin en zacht.
Kwast ondertussen het stokbrood in met de kruidenolie en leg er een plak brie op. Plaats deze rondom de groentekorf tot de brie is gesmolten.
Verdeel de paddenstoelen op de met brie belegde stokbroodjes en garneer met de peterselie.
Variatietip!
Laat geen stukjes brood verloren gaan, gebruik de Weber groentekorf voor het bereiden van deze knapperige crostini’s van de barbecue.
Meer recepten in de categorie
Weleens zelf crostini’s gemaakt? Zeker het proberen waard, helemaal op de barbecue. Crostini’s zijn binnen een handomdraai klaar. En je kunt heerlijk variëren met de topping. De basis is simpel, een geroosterd stukje brood. Maar met een goede combinatie van verse groenten en kaas maak je van deze broodjes een ware barbecue traktatie.\nEet smakelijk!