1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knapperige frieten

Knapperige frieten

Knapperige frieten product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild
  • olie om in te frituren
  • fijn zeezout naar smaak EXTRA keukenrol
Bereiden
Verhit de olie tot 160ºC. Snijd de aardappelen in plakken van circa 1 centimeter dik. Snijd ze vervolgens in frieten van circa 1 centimeter. Dep de frieten in een schone theedoek goed droog.
Bak de frieten 3-4 minuten voor in kleine porties in de hete olie, tot ze goudgeel en net gaar zijn. Schud de frieten op een schaal met een stuk keukenrol en laat ze uitlekken.
Verhoog de olietemperatuur tot 180ºC. Bak de voorgebakken friet nu in kleine porties in circa 2 minuten goudbruin en krokant. Schud de friet weer op een schaal met een stuk schoon keukenrol en laat ze uitlekken. Bestrooi de friet met zeezout naar smaak.
Variatie
Kids-tip: laat de kinderen helpen met het drogen van de frieten. Frituurtip: frituur de aardappelen eens in de schil. Boen ze goed schoon voordat je ze in frieten snijdt. Serveertip: lekker met gebakken kabeljauwfilet en kropsla.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 38 g
  • vet
  • 20 g
  • Kcal
  • 355
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie