
Knapperige frieten
4 pers.
ca. 45 min
Overig
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen, geschild
olie om in te frituren
fijn zeezout naar smaak EXTRA keukenrol
Bereidingswijze
Verhit de olie tot 160ºC. Snijd de aardappelen in plakken van circa 1 centimeter dik. Snijd ze vervolgens in frieten van circa 1 centimeter. Dep de frieten in een schone theedoek goed droog.
Bak de frieten 3-4 minuten voor in kleine porties in de hete olie, tot ze goudgeel en net gaar zijn. Schud de frieten op een schaal met een stuk keukenrol en laat ze uitlekken.
Verhoog de olietemperatuur tot 180ºC. Bak de voorgebakken friet nu in kleine porties in circa 2 minuten goudbruin en krokant. Schud de friet weer op een schaal met een stuk schoon keukenrol en laat ze uitlekken. Bestrooi de friet met zeezout naar smaak.
Variatietip!
Kids-tip: laat de kinderen helpen met het drogen van de frieten. Frituurtip: frituur de aardappelen eens in de schil. Boen ze goed schoon voordat je ze in frieten snijdt. Serveertip: lekker met gebakken kabeljauwfilet en kropsla.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
355 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
38 gram
Eiwitten
4 gram