Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knapperige frieten

Knapperige frieten

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild
  • olie om in te frituren
  • fijn zeezout naar smaak EXTRA keukenrol
Knapperige frieten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie tot 160ºC. Snijd de aardappelen in plakken van circa 1 centimeter dik. Snijd ze vervolgens in frieten van circa 1 centimeter. Dep de frieten in een schone theedoek goed droog.
  2. Bak de frieten 3-4 minuten voor in kleine porties in de hete olie, tot ze goudgeel en net gaar zijn. Schud de frieten op een schaal met een stuk keukenrol en laat ze uitlekken.
  3. Verhoog de olietemperatuur tot 180ºC. Bak de voorgebakken friet nu in kleine porties in circa 2 minuten goudbruin en krokant. Schud de friet weer op een schaal met een stuk schoon keukenrol en laat ze uitlekken. Bestrooi de friet met zeezout naar smaak.

Variatie

Kids-tip: laat de kinderen helpen met het drogen van de frieten. Frituurtip: frituur de aardappelen eens in de schil. Boen ze goed schoon voordat je ze in frieten snijdt. Serveertip: lekker met gebakken kabeljauwfilet en kropsla.

    Voedingswaarde

  • Kcal 355
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 38 g
  • Vet 20 g