
Knapperige loempia’s
4 pers.
ca. 55 min
Aziatisch
Ingrediënten
1 zak oosterse wokmix (600 g, vriesvers)
3 el sojasaus
150 g hamblokjes
1 bakje taugé (200 g)
1 pakje filodeeg (diepvries), ontdooid
100 g boter
EXTRA kwast, bakplaat, bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een ruime kom de wokmix, sojasaus, hamblokjes en taugé.
Smelt de boter in een steelpan. Bestrijk telkens een velletje filodeeg met boter en leg er net voor het midden 2 eetlepels van het groentemengsel op. Vouw de zijkanten erover en rol dan het deeg rond de vulling op. Leg de loempia’s naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bestrijk de bovenkanten van het deeg ook met een beetje boter. Bak de loempia’s 20 - 25 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
115 kcal
Vetten
6 gram
Koolhydraten
11 gram
Eiwitten
4 gram