Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knapperige loempia’s

Knapperige loempia’s

Ingrediënten

  • 1 zak oosterse wokmix (600 g, vriesvers)
  • 3 el sojasaus
  • 150 g hamblokjes
  • 1 bakje taugé (200 g)
  • 1 pakje filodeeg (diepvries), ontdooid
  • 100 g boter
  • EXTRA kwast, bakplaat, bakpapier
Knapperige loempia’s product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 55 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een ruime kom de wokmix, sojasaus, hamblokjes en taugé.
  2. Smelt de boter in een steelpan. Bestrijk telkens een velletje filodeeg met boter en leg er net voor het midden 2 eetlepels van het groentemengsel op. Vouw de zijkanten erover en rol dan het deeg rond de vulling op. Leg de loempia’s naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  3. Bestrijk de bovenkanten van het deeg ook met een beetje boter. Bak de loempia’s 20 - 25 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

    Voedingswaarde

  • Kcal 115
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 11 g
  • Vet 6 g