Knapperige loempia’s - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knapperige loempia’s

Knapperige loempia’s

Knapperige loempia’s product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 55 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 zak oosterse wokmix (600 g, vriesvers)
  • 3 el sojasaus
  • 150 g hamblokjes
  • 1 bakje taugé (200 g)
  • 1 pakje filodeeg (diepvries), ontdooid
  • 100 g boter
  • EXTRA kwast, bakplaat, bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een ruime kom de wokmix, sojasaus, hamblokjes en taugé.
Smelt de boter in een steelpan. Bestrijk telkens een velletje filodeeg met boter en leg er net voor het midden 2 eetlepels van het groentemengsel op. Vouw de zijkanten erover en rol dan het deeg rond de vulling op. Leg de loempia’s naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bestrijk de bovenkanten van het deeg ook met een beetje boter. Bak de loempia’s 20 - 25 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
11 g
vet
6 g
Kcal
115