
Knapperige maaltijdsalade met Hollandse Nieuwe
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
4 stuks haringen
2 stuks appels
1 bosje radijsje
500 gram krieltjes
1 stuk rode ui
350 gram rode bieten (gekookt)
4 eetlepels kwark
2 theelepels gedroogde dille
20 gram bieslook
4 stuks eieren
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook. Was en borstel de krieltjes schoon, kook in 10-15 min gaar en zet weg tot gebruik.
2. Breng opnieuw een pan met water aan de kook en kook de eieren 6 minuten.
3. Snijd de appels in gelijke parten, de radijs in flinterdunne plakken, de Hollandse Nieuwe en de rode bieten in reepjes en de rode ui in dunne ringen.
4. Hak de bieslook fijn en meng het samen met de kwark en de dille tot een frisse dressing.
5. Snijd de krieltjes doormidden en de eieren in partjes.
6. Verdeel alle ingrediënten samen in een kom, voeg de dressing toe en roer het voorzichtig door. Verdeel de maaltijdsalade over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1272 Kj
Calorieën
303 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
41 gram
Waarvan suikers
17 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
15 gram