Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knapperige maaltijdsalade met Hollandse Nieuwe

Knapperige maaltijdsalade met Hollandse Nieuwe

Ingrediënten

  • 4 stuks haringen
  • 2 stuks appels
  • 1 bosje radijsje
  • 500 gram krieltjes
  • 1 stuk rode ui
  • 350 gram rode bieten (gekookt)
  • 4 eetlepels kwark
  • 2 theelepels gedroogde dille
  • 20 gram bieslook
  • 4 stuks eieren
Knapperige maaltijdsalade met Hollandse Nieuwe product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met water aan de kook. Was en borstel de krieltjes schoon, kook in 10-15 min gaar en zet weg tot gebruik.
  2. 2. Breng opnieuw een pan met water aan de kook en kook de eieren 6 minuten.
  3. 3. Snijd de appels in gelijke parten, de radijs in flinterdunne plakken, de Hollandse Nieuwe en de rode bieten in reepjes en de rode ui in dunne ringen.
  4. 4. Hak de bieslook fijn en meng het samen met de kwark en de dille tot een frisse dressing.
  5. 5. Snijd de krieltjes doormidden en de eieren in partjes.
  6. 6. Verdeel alle ingrediënten samen in een kom, voeg de dressing toe en roer het voorzichtig door. Verdeel de maaltijdsalade over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 303
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 41 g
  • waarvan suikers 17
  • Vet 7 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 7