
Knapperige sterren met geitenkaas en tijm
Borrel
12 pers.
ca. 35 min
Hollands
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg (diepvries)*
1 ei, losgeklopt
150 g zachte geitenkaas
4 el abrikozenjam
3 takjes tijm, alleen de blaadjes*
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Steek uit de deegplakjes sterren en leg ze op de bakplaat. Bestrijk ze dun met ei en prik met een vork gaatjes in het deeg (zodat ze minder rijzen).
Bak de sterren in de voorverwarmde oven in 10-15 min. goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen.
Rol van de geitenkaas 12 bolletjes. Druk in het midden van de sterren een gaatje en leg er een bolletje kaas in. Garneer met de abrikozenjam en tijmblaadjes.
Variatietip
Vervang de geitenkaas door gorgonzola voor een pittig borrelhapje.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
85 kcal
Vetten
5 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
7 gram
Waarvan suikers
3 gram
Eiwitten
3 gram
Zout
3 gram