Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knapperige witte kool met tabouleh

Knapperige witte kool met tabouleh

Knapperige witte kool met tabouleh product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g bulgur (gebroken tarwekorrels, Bio+, om de tabouleh te maken)
  • 1 kleine witte kool (biologisch)
  • 380 g kipfilet (Beter Leven keurmerk 1*)
  • 3 el milde olijfolie
  • 20 g bladpeterselie, blaadjes fijngesneden
  • 20 g verse munt, blaadjes fijngesneden
  • 1 citroen, gehalveerd
  • 250 g trostomaten, in blokjes
  • 1 bosui, in ringetjes
  • EXTRA grillpan
Bereiden
Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de kool en leg met de platte kant op een snijplank. Snij de kool in dunne reepjes. De harde kern gebruik je niet.
Halveer de kipfilets in de lengte zodat je 4 dunne plakken hebt. Doe ze in een kom. Voeg peper en eventueel zout toe en besprenkel met 2 el olie. Schep om zodat de kip rondom is bedekt met een dun laagje olie. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de kool op middelhoog vuur 5 min. Door kort te bakken, houdt het zijn bite. Voeg peper toe en de helft van de peterselie en munt.
Verhit de grillpan en gril de kip op hoog vuur in 4 min. gaar. Keer halverwege. Gril hierna de halve citroenen 2 min. op de snijkant.
Meng voor de tabouleh de rest van de kruiden met de tomaat, bosui en bulgur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de kool en kip. Knijp de gegrilde citroen erboven uit en serveer direct.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
42 g
vet
14 g
Kcal
440