
Knapperige witte kool met tabouleh
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
200 g bulgur (gebroken tarwekorrels, Bio+, om de tabouleh te maken)
1 kleine witte kool (biologisch)
380 g kipfilet (Beter Leven keurmerk 1*)
3 el milde olijfolie
20 g bladpeterselie, blaadjes fijngesneden
20 g verse munt, blaadjes fijngesneden
1 citroen, gehalveerd
250 g trostomaten, in blokjes
1 bosui, in ringetjes
EXTRA grillpan
Bereidingswijze
Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de kool en leg met de platte kant op een snijplank. Snij de kool in dunne reepjes. De harde kern gebruik je niet.
Halveer de kipfilets in de lengte zodat je 4 dunne plakken hebt. Doe ze in een kom. Voeg peper en eventueel zout toe en besprenkel met 2 el olie. Schep om zodat de kip rondom is bedekt met een dun laagje olie. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de kool op middelhoog vuur 5 min. Door kort te bakken, houdt het zijn bite. Voeg peper toe en de helft van de peterselie en munt.
Verhit de grillpan en gril de kip op hoog vuur in 4 min. gaar. Keer halverwege. Gril hierna de halve citroenen 2 min. op de snijkant.
Meng voor de tabouleh de rest van de kruiden met de tomaat, bosui en bulgur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de kool en kip. Knijp de gegrilde citroen erboven uit en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
440 kcal
Vetten
14 gram
Koolhydraten
42 gram
Eiwitten
31 gram