1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knoflookgarnalen met zoete tomaatjes en basilicum

Knoflookgarnalen met zoete tomaatjes en basilicum

Knoflookgarnalen met zoete tomaatjes en basilicum product foto
  • Ingredienten:

  • 3 el olijfolie
  • 3 bakjes garnalen knoflook (Lekker gourmetten)
  • 1 bak cherrytomaten (400 g), gehalveerd
  • 150 ml halfzoete witte wijn (flesje 250 ml)
  • handvol basilicumblaadjes
Bereiden
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Schep de garnalen erdoor en bak 3 minuten.
Voeg de tomaatjes toe en bak 3-4 minuten of tot de tomatensappen vrijkomen. Schenk de wijn erbij en verwarm nog 3 minuten.
Neem de pan van het vuur en schep de basilicumblaadjes erdoor. Breng de garnalen op smaak met peper.
Variatie
Laat de garnalen afkoelen tot lauwwarm en serveer ze op een groene bladsalade. Het bakvocht is meteen een heerlijke dressing!
Menugang
Buffetgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 14 g
  • koolhydraten
  • 6 g
  • vet
  • 18 g
  • Kcal
  • 260
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie