Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knoflookgarnalen met zoete tomaatjes en basilicum

Knoflookgarnalen met zoete tomaatjes en basilicum

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 3 bakjes garnalen knoflook (Lekker gourmetten)
  • 1 bak cherrytomaten (400 g), gehalveerd
  • 150 ml halfzoete witte wijn (flesje 250 ml)
  • handvol basilicumblaadjes
Knoflookgarnalen met zoete tomaatjes en basilicum product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Schep de garnalen erdoor en bak 3 minuten.
  2. Voeg de tomaatjes toe en bak 3-4 minuten of tot de tomatensappen vrijkomen. Schenk de wijn erbij en verwarm nog 3 minuten.
  3. Neem de pan van het vuur en schep de basilicumblaadjes erdoor. Breng de garnalen op smaak met peper.

Variatie

Laat de garnalen afkoelen tot lauwwarm en serveer ze op een groene bladsalade. Het bakvocht is meteen een heerlijke dressing!

    Voedingswaarde

  • Kcal 260
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 6 g
  • Vet 18 g