
Knoflookgarnalen met zoete tomaatjes en basilicum
4 pers.
ca. 20 min
Overig
Ingrediënten
3 el olijfolie
3 bakjes garnalen knoflook (Lekker gourmetten)
1 bak cherrytomaten (400 g), gehalveerd
150 ml halfzoete witte wijn (flesje 250 ml)
handvol basilicumblaadjes
Bereidingswijze
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Schep de garnalen erdoor en bak 3 minuten.
Voeg de tomaatjes toe en bak 3-4 minuten of tot de tomatensappen vrijkomen. Schenk de wijn erbij en verwarm nog 3 minuten.
Neem de pan van het vuur en schep de basilicumblaadjes erdoor. Breng de garnalen op smaak met peper.
Variatietip!
Laat de garnalen afkoelen tot lauwwarm en serveer ze op een groene bladsalade. Het bakvocht is meteen een heerlijke dressing!
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
260 kcal
Vetten
18 gram
Koolhydraten
6 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie