
Knolselderijpuree met shoarma
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 kg aardappelen kruimig
2 handjes amandelen
1 stuk appel
1 handje bieslook
1 stuk knolselderij
400 gram shoarmavlees
125 gram crème fraîche
Bereidingswijze
1. Zet een grote pan met water op.
2. Schil de aardappels en kook 15 minuten. Hak ondertussen de amandelen grof en snijd de appel in partjes. Snijd de bieslook fijn.
3. Bak de knolselderijmix en de appel 15 minuten. Bak in een andere pan de shoarma goudbruin.
4. Giet de aardappels af en stamp met de knolselderij-mix en tot een puree. Breng op smaak met peper.
5. Verdeel de puree over de borden en doe de shoarma daar bovenop. Garneer met de amandelen en bieslook.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2646 Kj
Calorieën
630 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
58 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
33 gram