
Knolselderijstamppot met spekjesjus
Hoofdgerecht
3 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
0.5 knolselderij (geschild, in kleine blokjes)
600 gram kruimige aardappels (geschild, in blokjes)
1 laurierblaadje
1 theelepel olie
200 gram ontbijtspekblokjes
4 sjalotjes (gesnipperd)
0.5 bosjes tijm (gerist)
4 eetlepels witte wijn
1 eetlepel boter
0 nootmuskaat
Bereidingswijze
1. Meng de blokjes knolselderij en aardappel in een pan en giet zoveel water erop dat ze net onder staan. Voeg een schepje zout en het laurierblaadje toe en kook in 15-20 minuten gaar.
2. Verhit intussen de olie en bak hierin de spekblokjes uit op een lage stand. Voeg de sjalot en tijm toe en fruit circa 4 minuten mee. Voeg een paar eetlepels water of witte wijn toe en stoof in een paar minuten tot een jus.
3. Giet de aardappels en knolselderij af en laat goed uitlekken. Verwijder de laurier en voeg de boter toe. Stamp tot een grove stamppot en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Serveer op het bord met een lepel spekjesjus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
360 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
13 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie