
Knolselderijstamppot
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
1 kilogram knolselderij
1.5 theelepels zout
500 gram andijvie
60 gram hazelnoten
20 gram plantaardige boter
1 mespunt nootmuskaat
2 tenen knoflook (geperst)
1 theelepel peper
15 gram peterselie (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Schil de knolselderij en snijd in blokjes.
2. Kook de blokjes voor 15 minuten met een beetje zeezout gaar.
3. Kook de andijvie kort gaar.
4. Rooster de hazelnoten in een pan en hak grof.
5. Giet de knolselderij af en voeg boter, nootmuskaat en knoflook toe. Stamp fijn en breng het op smaak met peper en zout.
6. Giet de andijvie af en schep het samen met de peterselie en hazelnoten door de knolselderij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
260 kcal
Vetten
15 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
15 gram
Eiwitten
9 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie