Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Koffie-banaan ijslollies met chocolade

Koffie-banaan ijslollies met chocolade

Ingrediënten

  • 3 stuks bananen
  • 2 kopjes espresso
  • 180 gram pure chocolade
  • 90 gram witte chocolade
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 snufje zout
Koffie-banaan ijslollies  met chocolade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + 4 houten ijsstokjes en 4 ijslollyvormpjes
  2. Snijd de banaan in stukjes. Zet twee espresso's en laat afkoelen.
  3. Pureer de banaan samen met de kokosmelk, de espresso's en een snuf zout tot een romig mengsel. Vul iedere ijslollyvorm hiermee, plaats een houten ijsstokje in het midden en duw iets aan. Laat de ijslollies een nacht opstijven in de vriezer.
  4. Hak de chocolade grof en smelt de pure chocolade au bain-marie. Haal de ijslollies voorzichtig uit de houder, dip de bovenste helft in de gesmolten pure chocolade en laat 10 minuten uitharden in de vriezer.
  5. Smelt vervolgens de witte chocolade au bain-marie. Maak met behulp van een lepel rustieke strepen over het gehele ijsje. Laat nogmaals 10 minuten uitharden in de vriezer.
  6. Tip: Extra lekker met wat grof zeezout eroverheen!

    Voedingswaarde

  • Kcal 538
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 54 g
  • waarvan suikers 51
  • Vet 33 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 23
  • Vezels 2