
Koffie-banaan ijslollies met chocolade
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
3 stuks bananen
2 kopjes espresso
180 gram pure chocolade
90 gram witte chocolade
200 ml kokosmelk
1 snufje zout
Bereidingswijze
+ 4 houten ijsstokjes en 4 ijslollyvormpjes
1. Snijd de banaan in stukjes. Zet twee espresso's en laat afkoelen.
2. Pureer de banaan samen met de kokosmelk, de espresso's en een snuf zout tot een romig mengsel. Vul iedere ijslollyvorm hiermee, plaats een houten ijsstokje in het midden en duw iets aan. Laat de ijslollies een nacht opstijven in de vriezer.
3. Hak de chocolade grof en smelt de pure chocolade au bain-marie. Haal de ijslollies voorzichtig uit de houder, dip de bovenste helft in de gesmolten pure chocolade en laat 10 minuten uitharden in de vriezer.
4. Smelt vervolgens de witte chocolade au bain-marie. Maak met behulp van een lepel rustieke strepen over het gehele ijsje. Laat nogmaals 10 minuten uitharden in de vriezer.
Tip: Extra lekker met wat grof zeezout eroverheen!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2258 Kj
Calorieën
538 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
23 gram
Koolhydraten
54 gram
Waarvan suikers
51 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie