
Koffiecake met knapperige granola
8 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
3 stuks eieren
50 ml espresso
75 gram granola
250 gram bloem
200 gram bruine basterdsuiker
2 theelepels bakpoeder
200 ml slagroom
Bereidingswijze
+ cakeblik of vierkante bakvorm
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het cakeblik in met boter. Zet een extra sterke espresso en laat afkoelen.
2. Meng in een kom de espresso samen met de eieren en de suiker. Voeg de slagroom toe en klop kort erdoor.
3. Zeef de bloem samen met het bakpoeder boven de kom en spatel voorzichtig door het natte mengsel. Roer tot slot de granola erdoor.
4. Doe het beslag in het cakeblik en bak in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.
Tip: Lekker met lobbig geklopte room.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1571 Kj
Calorieën
375 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
56 gram
Waarvan suikers
31 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie