Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Koffiecake met knapperige granola

Koffiecake met knapperige granola

Ingrediënten

  • 3 stuks eieren
  • 50 ml espresso
  • 75 gram granola
  • 250 gram bloem
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 200 ml slagroom
Koffiecake met knapperige granola product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. + cakeblik of vierkante bakvorm
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het cakeblik in met boter. Zet een extra sterke espresso en laat afkoelen.
  3. Meng in een kom de espresso samen met de eieren en de suiker. Voeg de slagroom toe en klop kort erdoor.
  4. Zeef de bloem samen met het bakpoeder boven de kom en spatel voorzichtig door het natte mengsel. Roer tot slot de granola erdoor.
  5. Doe het beslag in het cakeblik en bak in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.
  6. Tip: Lekker met lobbig geklopte room.

    Voedingswaarde

  • Kcal 375
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 56 g
  • waarvan suikers 31
  • Vet 13 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 1