Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Koffiecocktail Deluxe

Koffiecocktail Deluxe

Ingrediënten

  • 50 g pure chocolade 85% Fairtrade (PLUS moment)
  • 1 tl (grof)gemalen koffie
  • 4 el Tia Maria likeur
  • 4 el karamel koffiesiroop (fles 250 ml, Douwe Egberts)
  • 4 bolletjes stracciatella ijs (bak 1 liter)
  • 4 hete espresso’s (PLUS Koffiebonenen Espresso dark Fairtrade)
  • 4 lage champagnecoupes
  • Bakpapier
Koffiecocktail Deluxe product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Hak de chocolade fijn en smelt au bain-marie of in de magnetron. Leg het bakpapier op een snijplank. Schenk de chocolade erop en verdeel met een mes of spatel tot een dunne laag. Bestrooi met de gemalen koffie. Laat de chocolade minimaal 30 min. stollen. Breek in 4 mooie schotsen.
  2. 2 Verdeel de Tia Maria en karamelsiroop over de coupes. Doe er een bol ijs in en schenk de espresso erover. Steek er een chocoladeschots in en serveer direct.

Variatie

Als je de bolletjes ijs apart 1 uur invriest, smelten ze minder snel en zijn de cocktails perfect als je bij de tafel bent! Beetje variatie? Vervang de karamel koffiesiroop door schenkstroop met 2 theelepels vanillearoma (Dr. Oetker).

    Voedingswaarde

  • Kcal 295
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 35 g
  • Vet 13 g