
Koffiecocktail Deluxe
4 pers.
ca. 45 min
Ingrediënten
50 g pure chocolade 85% Fairtrade (PLUS moment)
1 tl (grof)gemalen koffie
4 el Tia Maria likeur
4 el karamel koffiesiroop (fles 250 ml, Douwe Egberts)
4 bolletjes stracciatella ijs (bak 1 liter)
4 hete espresso’s (PLUS Koffiebonenen Espresso dark Fairtrade)
4 lage champagnecoupes
Bakpapier
Bereidingswijze
1 Hak de chocolade fijn en smelt au bain-marie of in de magnetron. Leg het bakpapier op een snijplank. Schenk de chocolade erop en verdeel met een mes of spatel tot een dunne laag. Bestrooi met de gemalen koffie. Laat de chocolade minimaal 30 min. stollen. Breek in 4 mooie schotsen.
2 Verdeel de Tia Maria en karamelsiroop over de coupes. Doe er een bol ijs in en schenk de espresso erover. Steek er een chocoladeschots in en serveer direct.
Variatietip!
Als je de bolletjes ijs apart 1 uur invriest, smelten ze minder snel en zijn de cocktails perfect als je bij de tafel bent! Beetje variatie? Vervang de karamel koffiesiroop door schenkstroop met 2 theelepels vanillearoma (Dr. Oetker).
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
295 kcal
Vetten
13 gram
Koolhydraten
35 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie